× Sluit menu
Home > Nieuws > Nieuwe liften en meer...

Nieuwe liften en meer sneeuwzekerheid, Skigebieden investeren acht miljoen euro.

Nieuwe liften en meer sneeuwzekerheid, Skigebieden investeren acht miljoen euro.
 
„De grootste sneeuwpret ten noorden van de Alpen“. Voor de Wintersport-Arena Sauerland is dat tegelijkertijd een belofte en een uitdaging. Om te blijven beantwoorden aan de standaarden voor kwaliteit en sneeuwzekerheid die mensen gewend zijn uit de alpine skigebieden, investeren de liftexploitanten in de komende winter nog eens rond 8 miljoen euro.
 
Na meer dan tien jaar van modernisering zetten zij opnieuw een flinke stap voorwaarts. Nieuwe liften en besneeuwingsinstallaties en de uitbreiding van het uniforme ticketsysteem. Zo neemt de voorpret voor het witte seizoen met spongen toe.
 
De skiliftcarrousel Winterberg innoveert deze winter flink. Het aantal sneeuwzekere pistes neemt verder toe. Twee nieuwe stoeltjesliften –een 4-persoons en een 6-persoons- slokken het leeuwendeel van de investeringssom op. In totaal zijn in dit gebied nu negen high-performance liften beschikbaar. Daarmee beperken de exploitanten de wachttijden bij de liften tijdens drukke weekeinden tot een minimum. 
 
Ook het skigebied Willingen wil de liftcapaciteit uitbreiden. De gondelbaan op de Ettelsberg brengt binnenkort elk uur 2800 mensen naar de sneeuwpret. Daarmee heeft de gondelbaan de grootste capaciteit van alle Duitse skigebieden. Ook het skigebied Postwiesen in Neuastenberg heeft moderniseringen van de liften aangekondigd.
 
Met zes skigebieden is de Wintersport-Arena CARD het grootste samenwerkingsverband voor tickets buiten de Alpen. Met de aansluiting van het skigebied Bödefeld-Hunau komt het totaal op zeven. Kaarthouders kunnen zo met slechts een ticket van bijna 100 verschillende afdalingen genieten. Dat is bijna 60 kilometer aan pistes, waarvan 30 kilometer besneeuwd is.
 
Het skigebied Brilon dat niet meedoet aan de Wintersport-Arena CARD, komt met een eigen nieuw ticketsysteem. Dit garandeert een comfortabel en contactloos passeren van de hekken bij de liften.
 
Wie maakt de meeste hoogtemeters? En wie zet de meeste afdalingen op zijn naam? In het skigebied Postwiesen en het skigebied Willingen ben je daar zo achter. Alle prestaties worden bijgehouden door de key-card van het ticketsysteem die elke skiër bij zich heeft. Ook nieuw en vooral gemakkelijk is de mogelijkheid om online tickets te kopen. Geld besparen kunnen wintersporters bij de skiliftcarrousel Altastenberg. Daar krijgen grootgebruikers door middel van een bonussysteem gratis kaarten.
 
Sneeuwzekerheid blijft altijd een belangrijk onderwerp. Nieuwe sneeuwkanonnen zorgen in het skigebied Willingen ervoor dat de pistes nog sneller wit worden. Belangrijk is dat de verbindingshelling bij de Köhlerhagen nu continu besneeuwd kan worden.
Ook de skiliftcarrousel Winterberg schaft nieuwe sneeuwmachines aan. Daardoor telt het gebied op de Winterbergse Kappe een besneeuwde helling meer. Ook de skigebieden Postwiesen, Snow World Züschen, de skicarrousel Altastenberg en het skigebied Bödefeld Hunau kondigden aan de besneeuwingsinstallaties verder uit te breiden.
 
De echte piste-pro’s zullen in het skigebied Willingen en Snow World Züschen opkijken van wat een nieuwe pistemachine allemaal kan. De supermoderne walsen brengen de pistes nog beter in conditie dan ooit tevoren.
 
De allerkleinsten kunnen zich verheugen op de vergrootte kinderlanden in Snow World Züschen en bij de skiliftcarrousel Altastenberge. De Snow World krijgt ook een nieuwe transportband. De liftexploitanten in Altastenberg zijn net zo gezinsvriendelijk en hebben de skischool verder uitgebreid.
 
Bij echt wintersportplezier hoort natuurlijk ook het feesten na afloop. Bij het wintersportpark Sahnehang hebben de exploitanten hun Köhlerhütte verder verfraaid.
Snowboarders in wording hebben de keus uit drie Funparks in de Wintersport-Arena Sauerland. Het Funpark in Willinger krijgt komend seizoen een opknapbeurt.
 
Het park gaat dan ook onderdeel uitmaken van het Snow & Sun Park“ vlak bij de Sonnenlift.
Maar niet alleen de liga van alpine skigebieden hebben allerlei nieuws te bieden. Ook wandelaars mogen zich verheugen op indrukwekkende impressies. Zo is er een nieuwe route in het pakket van de premium-winterwandelwegen in de regio Winterberg. Deze route komt direct langs de Snow World Züschen.
Nieuwsoverzicht