× Sluit menu
Home > Woningaanbod > Mooi gelegen...

Mooi gelegen vrijstaand huis met prachtig uitzicht in Elpe

Dit mooie huis ligt in het dorpje Elpe, op slechts enkele kilometers van Winterberg en Olsberg verwijderd.

Beschrijving
De huidige eigenaren hebben het huis met veel oog voor detail gedeeltelijk opgeknapt. Het woongedeelte en de huidige keuken, zaten allemaal in kleine hokjes weggestopt, dat is nu een mooi open geheel geworden en ook de wanden zijn strakgemaakt. U komt het huis binnen in de gang van de begane grond, hier vindt u de trap naar de eerste etage, maar ook 2 ruime slaapkamers, een badkamer, de oliekachel en technische ruimte, 2 kleinere ruimtes die vooralsnog geen bestemming hebben en een wasruimte. Ook heeft u vanuit deze etage toegang tot de "Wintergarten" die nog in oude staat verkeert. Op de eerste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers, waarvan 1 wat kleinere kamer, een ruime badkamer met dubbele wastafel, toilet en bad en douche, daarnaast nog een gastentoilet, er is een gezellige woonkamer en een open keuken met eetgedeelte. Voor het huis een dubbele garage, waarboven een grote speelruimte met ruimte voor biljarttafel.

Omgeving
Elpe is een echt Sauerlands dorp, gelegen tussen de bergen en bossen en mooie natuur. Het ligt op ca 10 kilometer van Winterberg en Olsberg, waar u gezellig kunt winkelen. In Elpe zelf vindt u een bakker met heerlijke specialiteiten en altijd een goed ontbijt.

Bijzonderheden
Het is een mooi huis op een prachtige locatie. Na de waterschade afgelopen winter, is alles dubbel gecheckt en zijn er geen leidingbreuken meer die het huis kunnen beschadigen. Een groot deel van het huis is af en kan zo bewoond worden, de Wintergarten dient wellicht nog wat verfraaid te worden. Een mooie plek die ook goed verhuurd zou kunnen worden. De huidige eigenaren hebben de afgelopen jaren veel aan het huis opgeknapt, o.a. muren keuken en eetkamer uitgebroken, plafondplaten vervangen, deuren geplaatst, nieuwe laminaatvloeren boven en beneden, alle houten kozijnen geschilderd, alle wanden behangen of gestuct en geschilderd, rolluikbakken geïsoleerd, nieuwe keuken, gedeeltelijk vernieuwen elektrische bedrading t.b.v. de keuken. Een uitgebreide lijst wordt los bijgevoegd. Het huis is gedeeltelijk voorzien van houtenkozijnen (noord- en oostzijde) en gedeeltelijk van kunststofkozijnen (zuid- en westzijde).

Prijsgegevens
Vraagprijs € 189.000,- k.k. incl. inventaris
Kosten koper:
6,5% overdrachtsbelasting
3,57% incl. 19% BTW makelaarsprovisie
1-1,5% notaris- en gerechtskosten

Energie ausweis

315 kWh/(m²·a)
Energieverbruik
 • 0
 • 25
 • 50
 • 75
 • 100
 • 125
 • 150
 • 175
 • 200
 • 225
 • >250
kWh/(m²·a)
Primaire energievraag
Mooi gelegen vrijstaand huis met prachtig uitzicht in Elpe 1
Referentie nummer: 13070
Soort object: Bestaande bouw
Type woning: Woonhuis
Bouwjaar 1968
 
Woonoppervlakte 127 m2
Ligging: Olsberg-Elpe
Plaats van object: OLSBERG
Perceel oppervlakte: 1050 m2
Soort perceel: Eigendom
Soort glas: Dubbel glas
Soort verwarming: Olie
Uitzicht: Boven gemiddeld
Op bergen: Ja
Kamers 9
Slaapkamers: 5
Badkamers: 2
Gastenverblijf: Ja
Keuken inclusief: Ja
Inventaris: Ja
Aantal verdiepingen: 2
Kozijnen: Hout
Verwarming: Centraal
Water voorziening: Openbaar
Staat van het object: Goed
Parkeerplaats: Ja
Garage: 2
Tuin: Zuid
Berging/ Schuur: Ja
Prijs € 189000,-
Kosten koper: 11%
 
Afstand tot dorp: <1km
Afstand tot treinstation: >5 km
Afstand tot bushalte: <1 km
Afstand tot vliegveld: >25km
Afstand tot zee: >25km
Afstand tot meer: <10km
Afstand tot skipiste: <5km
Afstand tot golfbaan: <5km

Mooi gelegen vrijstaand huis met prachtig uitzicht in Elpe 1 Mooi gelegen vrijstaand huis met prachtig uitzicht in Elpe 2 Mooi gelegen vrijstaand huis met prachtig uitzicht in Elpe 3

OlsbergOlsberg is een plaats in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, gelegen in het district Hoogsauerland. De stad telt ruim 15.000 inwoners, naburige steden zijn onder andere Arnsberg, Bestwig en Brilon. Meer dan 50 bergen verrijzen rondom de vakantieplaats en vormen een adembenemend mooi panorama. Samen met de natuurparken “Arnsberger Wald” en “Diemelsee” vormen de stad Olsberg en haar 12 deelgemeenten: Antfeld, Assinghausen, Bigge, Bruchhausen, Brunskappel, Elleringhausen, Elpe/Heinrichsdorf, Gevelinghausen, Helmeringhausen, Olsberg, Wiemeringhausen en Wulmeringhausen, een eenheid.
Zwart-witte vakwerkhuizen en historische kastelen, bossen, weilanden, rivieren, rotsen die zich tot een natuurschouwspel samenvoegen en al naar gelang het jaargetijde in briljant groen of stralend wit verschijnen. Zo afwisselend als de natuur, zo zijn ook de mogelijkheden om van deze te genieten. Rust en stilte tijdens het wandelen, sportief met de mountainbike of avontuurlijk met de familie.

omgeving