× Sluit menu
Home > Woningaanbod > Oude...

Oude vakwerkboerderij met naastgelegen bouwperceel in Usseln

Deze oude vakwerkboerderij ligt in het gezellige dorpje Usseln

Beschrijving
Het authentieke vakwerkgebouw staat in een rustige straat van het sfeervolle dorpje Usseln. Via de hal komt u in de gang met toegang tot de verschillende vertrekken, een ruime woonkamer, eetkeuken met voorraadkamer, slaapkamer en een moderne badkamer. Op de verdieping vindt u 4 slaapkamers, een badkamer en de toegang tot de zolder (een prachtige ruimte waar u met veel liefde een mooie loft van kunt maken). Het huis is gedeeltelijk onderkelderd, waar de verwarmingsruimte zich bevindt. De ketel is van 1988 (gas). Daarnaast is er nog een enorme schuur. Naast het pand ligt een bouwgrondstuk (tussen het huis en het bouwgrondstuk ligt een geasfalteerde weg, deze is eigendom en hoort bij het huis). Het dak is in 2012 vernieuwd. Aan de overkant van het huis bevinden zich 6-8 parkeerplaatsen (geasfalteerd).

Omgeving
Het huis ligt in het dorpje Usseln, wat op slechts 5 km van Willingen verwijderd ligt. Usseln zelf is een gezellig dorp met een supermarkt, diverse restaurants, hotels en prachtige wandel- en mountainbikepaden. Er zijn 2 skipisten, waarvan één ook met sneeuwkanon.

Bijzonderheden
Een groot huis met verschillende mogelijkheden, daarnaast nog een bouwperceel en voldoende parkeerplaatsen voor een goede bereikbaarheid.

Prijsgegevens
Vraagprijs € 0,- k.k.
Kosten koper:
6% overdrachtsbelasting
3,57% incl. 19% BTW makelaarsprovisie
1-1,5% notaris- en gerechtskosten

Energie ausweis

308,9 kWh/(m²·a)
Energieverbruik
 • 0
 • 25
 • 50
 • 75
 • 100
 • 125
 • 150
 • 175
 • 200
 • 225
 • >250
342 kWh/(m²·a)
Primaire energievraag
Oude vakwerkboerderij met naastgelegen bouwperceel in Usseln 1
Referentie nummer: 12526
Soort object: Bestaande bouw
Type woning: Woonhuis
Bouwjaar 1865
 
Woonoppervlakte 184 m2
Ligging: Willingen-Usseln
Plaats van object: Usseln
Perceel oppervlakte: 820 m2
Soort perceel: Eigendom
Soort glas: Onbekend
Soort verwarming: Gas
Uitzicht: Ja
Op bergen: Ja
Slaapkamers: 5
Badkamers: 2
Gastenverblijf: Ja
Keuken inclusief: Ja
Aantal verdiepingen: 3
Kozijnen: Hout
Verwarming: Centraal
Water voorziening: Openbaar
Staat van het object: Voldoende
Parkeerplaats: Ja
Garage: Ja
Tuin: Zuid
Berging/ Schuur: Ja
Prijs € 0,-
Kosten koper: 11%
 

Oude vakwerkboerderij met naastgelegen bouwperceel in Usseln 1 Oude vakwerkboerderij met naastgelegen bouwperceel in Usseln 2 Oude vakwerkboerderij met naastgelegen bouwperceel in Usseln 3

UsselnEen levendig dorp met 2100 inwoners. Door het toerisme vermenigvuldigt zich het aantal feitelijke inwoners. Het dorp biedt dan ook aan winkels en horeca wat een kleine stad te bieden heeft. In 1976 is Usseln een door de staat erkent Heilklimatischer Kurort geworden. Bezienswaardigheden ter plaatse zijn het Melkmuseum, het Heimatmuseum, heidevlakten op de Osterkopf en de Kahlem Pohn, natuurgebied Alter Hagenen Jagers Weinberg en de quelle van de Diemel. Enkele mooie wandeltochten zijn de Strycktal-Rundweg, de Diemelquelle-Rundweg en de Osterkopf-Rundweg.

Twee skiliften en twee oefenliften zijn voor de wintersporters aangelegd. Meerdere loipen met uiteenlopende moeilijkheidsgraad. Kortom voor iedereen sneeuwpret! Als er genoeg sneeuw ligt is er op de berg de Roth een verlichte langlaugloipe. Ook biathlon is mogelijk en in de vallei tussen Usseln en Willingen, aan de loipe, is een schitterende schietbaan.
Willingen ligt op ca. 6 km. en is één van de meest idyllische plaatsjes van het Hochsauerland. In het levendige dorpje is veel te zien en te beleven en het is een zeer populaire bestemming bij toeristen. Het ligt in een heuvelachtig landschap met leuke dorpjes met vele vakwerkhuizen in de omgeving en dat alles op slechts een paar uur rijden van de Nederlandse grens! Het stadsgezicht van Willingen wordt bepaald door vakwerkhuizen, leuke bistro's en winkeltjes. Willingen, een gemeente in de Duitse deelstaat Hessen, die deel uitmaakt van het district Waldeck-Frankenberg en 6.241 inwoners telt. Een plaats die zich inmiddels ook ontwikkeld heeft tot een mekka voor mountainbike-freaks en verder beschikt over tal van andere faciliteiten, zoals een lagune-avonturenbad, een ijssporthal, een skate- en tennisbaan en een sprookjes- annex wildpark.
In de winter is Willingen geliefd bij wintersporters en het is jaarlijks gastheer van een internationaal schansspringtoernooi, dit evenement trekt duizenden belangstellenden. Met meer dan 170 verschillende loipen met een totale lengte van ruim 1.300 kilometer wordt deze plaats vaak aangeduid als de ultieme winterbestemming voor langlaufers. Hoewel de maximale hoogte nog geen 900 meter is, trekt Willingen eveneens veel skiërs en snowboarders aan vanwege de grote variatie aan afdalingen.

omgeving