× Sluit menu
Home > Woningaanbod > Prachtig gelegen...

Prachtig gelegen nieuwbouw chalet aan de Diemelsee

Prachtig gelegen nieuwbouwproject aan de Diemelsee.

Beschrijving
Residence Diemelsee een kleinschalig nieuwbouwproject met 30 luxueuze Chalets. De Chalets kenmerken zich door de ruime opzet en luxueuze afwerking. Het project is gelegen aan de rand van de plaats Heringhausen direct aan de Diemelsee. In de directe omgeving van het Residence  Diemelsee vindt u naast het prachtige stuwmeer ook een restaurant, spa en beauty centrum, speeltuin en een mini golfbaan. Verder beginnen er diverse wandelroutes direct voor de ingang van het park. De bekende wintersportplaats Willingen met alle voorzieningen vindt u op slechts 13 kilometer afstand.  

Alle huizen voldoen aan de strenge Duitse bouweisen waardoor de kwaliteit gewaarborgd is. Het is toegestaan de huizen ook te gebruiken  voor permanente bewoning. Wanneer u kiest voor verhuur kan dit worden verzorgd door een plaatselijke verhuur organisatie. Een combinatie van eigen gebruik met verhuur is tevens mogelijk.
De locatie, de chalet uitstraling, de ruime opzet en de flexibele bestemming maken Residence Diemelsee tot een uniek project.  

Het project wordt ontwikkeld door een bekende hotel groep uit Hessen met 13 hotels. De reeds aanwezige expertise bij deze hotelgroep is gebruikt om een doordacht concept te realiseren wat aan de huidige en toekomstige vakantie eisen voldoet. Wanneer u de straat oversteekt staat u direct aan de oever van de Diemelsee. Doordat Residence Diemelsee zich op een lichte helling bevindt is het park verdeeld op 3 hoogte plateaus zodat de ruimtelijke beleving rondom de huizen verder toeneemt.

Het huis heeft een woonkamer met een complete keuken, twee slaapkamers, een badkamer met luxe inloopdouche en een gastentoilet. Ook is in elk huis een royale berging aanwezig. De appartementen worden compleet opgeleverd met keuken voorzien van inbouwapparatuur, centrale verwarming, hoogwaardig sanitair en luxe afwerking. Er wordt onder garantie gebouwd met eersteklas duurzame materialen volgens de strenge Duitse bouweisen. U krijgt op uw huis 5 jaar volledige garantie van de aannemer.

Het inrichtingspakket is voor elk type huis met veel zorg samengesteld. Het pakket bestaat uit een complete luxe en kwalitatief hoogwaardige meubilering, stoffering en inventaris. Veel aandacht is daarbij besteed aan duurzaamheid.

Omgeving
Heringhausen ligt direct aan de Diemelsee en is daardoor zeer geliefd bij toeristen vanwege het stuwmeer en de prachtige natuur. Heringhausen is onderdeel van de gemeente Diemelsee en ligt op een hoogte van 416 meter en telt rond de 5.100 inwoners. Het aantal toeristenovernachtingen ligt op ca. 80.000 per jaar.    

Voor de sportievelingen is er in de directe omgeving een bikepark, een zomer bobbaan, een binnen- en buiten zwembad, een overdekte schaatsbaan, een negen holes golfbaan en een in- en outdoor kartbaan. Daarnaast is Heringhausen en omgeving het mekka voor wandelaars en nordic walkers die profiteren van talrijke aangegeven wandelroutes. Hetzelfde geldt voor de mountainbikers die zich kunnen uitleven op de vele uitgezette routes door de mooiste gebieden.

Bijzonderheden
U kunt uw huis in Residence Diemelsee volledig zelf gebruiken. Zelfs permanente bewoning is toegestaan. Als u het huis wilt verhuren kan dat via een plaatselijke Nederlandse organisatie waar afspraken mee zijn gemaakt. Ook is het mogelijk om in combinatie met de hotelgroep uw nieuwe huis voor de verhuur aan te bieden. U kunt dit allemaal zelf bepalen en er zijn geen verplichtingen. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt met het hotel aan de overkant van de straat voor het gebruik van de spa, receptie en restaurant. Hierdoor heeft Residence Diemelsee geen hoge kosten voor centrale voorzieningen en kunnen deze voorzieningen toch worden aangeboden aan de vakantiegast. Door verhuur van uw huis kunt u de kosten terugverdienen en zelfs een interessant rendement op uw investering maken. Het Sauerland heeft een grote aantrekkingskracht. Mede door de korte reisafstand doen zowel korte als lange vakanties het goed. Hierdoor is de bezettingsgraad in het Sauerland bovengemiddeld in vergelijking met andere gebieden. Uiteraard is dit positief voor de ontwikkeling van de huuropbrengsten.

Prijsgegevens
Vraagprijs € 197.500,- k.k. excl. BTW
Kosten koper:
6,0% overdrachtsbelasting
1-1,5% notaris- en gerechtskosten

Prijzen zijn k.k. incl. 1 eigen parkeerplaats en inventaris.
Bij verhuur kan de BTW teruggevorderd worden.

Energie ausweis

kWh/(m²·a)
Energieverbruik
 • 0
 • 25
 • 50
 • 75
 • 100
 • 125
 • 150
 • 175
 • 200
 • 225
 • >250
kWh/(m²·a)
Primaire energievraag
Prachtig gelegen nieuwbouw chalet aan de Diemelsee 1
Referentie nummer: 12460
Soort object: Nieuw bouw
Type woning: Woonhuis
Bouwjaar 2018
 
Woonoppervlakte 62 m2
Ligging: Diemelsee-Heringhausen
Plaats van object: DIEMELSEE
Perceel oppervlakte: 250 m2
Soort perceel: Eigendom
Soort glas: Dubbel glas
Soort verwarming: Elektriciteit
Uitzicht: Ja
Op bergen: Ja
Kamers 3
Slaapkamers: 2
Badkamers: 1
Keuken inclusief: Ja
Inventaris: Ja
Kozijnen: Kunststof
Verwarming: Per kamer
Staat van het object: Zeer goed
Parkeerplaats: Ja
Berging/ Schuur: Ja
Prijs € 197500,-
Kosten koper: 7%
 
Afstand tot dorp: <1km
Afstand tot treinstation: >5 km
Afstand tot bushalte: 1-2 km
Afstand tot vliegveld: >25km
Afstand tot zee: >25km
Afstand tot meer: <5km
Afstand tot skipiste: < 25km

Prachtig gelegen nieuwbouw chalet aan de Diemelsee 1 Prachtig gelegen nieuwbouw chalet aan de Diemelsee 2 Prachtig gelegen nieuwbouw chalet aan de Diemelsee 3

HeringhausenIn het uiterste noordwesten van Hessen, direct bij de grens naar Nordrhein-Westfalen ligt het statige kuuroord Heringhausen. Het stuwmeer vormt het zogenaamde middelpunt van het natuurpark Diemelsee. Het park beslaat 335m² en omvat dorpen uit Hessen en uit Nordrhein Westfalen.


Alle dorpen in de gemeente hebben een paar dingen gemeen: de rustige ligging, de stimulerende omgeving en het landelijke karakter. De charme van het landschap wordt bepaald door de combinatie van water, bos en bergen. Daardoor zijn er veel verschillende mogelijkheden om vakantie te houden en te ontspannen. Wildrijke bossen, hoge bergen en diepe dalen rondom het meer, nodigen uit tot kleinere wandelingen, lange wandeltochten maar ook mooie fietstochten. Te midden van dit prachtige landschap ligt de Diemelsee, die gevoed wordt door talloze beekjes en rivieren.

In het dorp zijn o.a een kleine golfbaan, een miniatuurpark, campings, jeugd-kampeerplaatsen, een educatief natuurpad, kinderspeelplaatsen en een "Haus des Gastes" met binnen- en buitenzwembad, kinderzwemparadijs, kegelbaan en restaurant. In de winter zijn er voor langlaufers goed geprepareerde loipes. Bovendien kan men er schaatsen en curling spelen.omgeving