× Sluit menu
Home > Woningaanbod > Rustig gelegen...

Rustig gelegen huis met mooi uitzicht over Marsberg

Genieten van een prachtig uitzicht in uw sfeervolle huis, centraal in het Hochsauerland gelegen.

Beschrijving
Het huis ligt bovenop de berg, uitkijkend over Marsberg. Het is een vakwerkhuis aan de voorkant voorzien van een onderhoudsvrije PVC voorzetgevel en aan de zij- en achterkant voorzien van metalen platen. De rechter zijkant is er later aangebouwd en is van steen gebouwd. De wanden van de uitbouw zijn 2019 geheel nieuw gevoegd. Het gehele huis is voorzien van kunststofkozijnen, behalve de achterwand van de kelderruimte/ voormalige stal hier zit een gietijzeren kozijn met enkel draadglas en op de overloop op zolder is een oud enkelglas gietijzeren dakraam.  Op de eerste verdieping zijn 4 slaapkamers. Op zolder is nog een vijfde slaapkamer gemaakt en eventueel zou daar nog een extra kamer gemaakt kunnen worden. De badkamer is modern en nieuw aangelegd en bevat een instapdouche, wastafel en zwevend toilet. De warmwatervoorziening geschiedt door middel van een elektrische geiser die in het toilet op de begane grond hangt. Langs het huis (links) loopt een kleine grasstrook en achter de woning is een ruim terras  van massief houten tuinplanken over de hele lengte van het huis. Er staat een tuintafel met 4 stoelen en er is ruimte genoeg voor een BBQ en een ligbed. In 2020 is compleet nieuwe lage schutting geplaatst waardoor je privacy hebt, maar met behoud van het  mooie uitzicht over het dal en het stadje.

Omgeving
Het huis ligt aan een doodlopend straatje, met alleen bestemmingsverkeer. Naast het huis van de buren is een wandelpad naar beneden aan het begin van de hoofdstraat en zijn de eerste terrasjes al te vinden. Schuin omhoog tegenover het huis ligt een prachtige kerk, de Emmaus Kirche uit 1856.  Kortom, een mooi groot pand met volop mogelijkheden op loopafstand van het centrum en stadspark. Marsberg ligt op 30 autominuten van Willingen en Brilon en een klein uur van Winterberg. Marsberg - rijk aan cultuur en geschiedenis - nodigt je uit om door de straten van de stad te wandelen en het ene hoogtepunt na het andere te ontdekken. Vele monumenten, meer dan 1000 jaar geschiedenis, groene oases, idyllische oude stadshoeken en een vleugje kunstenaarsflair. Zeker aan te raden s het terras bij Grand theater met heerlijk zelfgemaakt Kuchen en Kaffee!

Bijzonderheden
De huidige eigenaren hebben al veel in en aan het huis opgeknapt, maar ondanks dat, is er nog wel wat werk aan de zogehete puntjes op de ï, het is een oud vakwerkhuis en de wanden zijn scheef en de vloeren ongelijk. Algemeen is de kap in goede staat en in 2020 voorzien van nieuwe dakgoten. Het dak is niet geïsoleerd. Alle leidingen zijn vernieuwd (elektra en water) Er is een nieuwe watermeter en een moderne digitale elektrameter geplaatst. In 2020 is de woning aangesloten op het aardgasnet. Begin 2021 heeft een vakbedrijf CV aangelegd door de hele woning met in de badkamer een designradiator. Je komt binnen in de ruime hal met links de L-vormige woonkamer met pelletkachel en rechts de ruime keuken (2020). In de bijkeuken staat een wasmachine en pelletvooraad in zakken voor de pelletkachel. 

Prijsgegevens
Vraagprijs € 124.500,- k.k. incl. gedeeltelijk inventaris
Kosten koper:
6,5% overdrachtsbelasting
3,57% incl. 19% BTW makelaarsprovisie
1-1,5% notaris- en gerechtskosten

 

Energie ausweis

254 kWh/(m²·a)
Energieverbruik
 • 0
 • 25
 • 50
 • 75
 • 100
 • 125
 • 150
 • 175
 • 200
 • 225
 • >250
kWh/(m²·a)
Primaire energievraag
51,8
Rustig gelegen huis met mooi uitzicht over Marsberg 1
Referentie nummer: 12596
Soort object: Bestaande bouw
Type woning: Woonhuis
Bouwjaar
 
Woonoppervlakte 145 m2
Ligging: Marsberg
Plaats van object: Marsberg
Perceel oppervlakte: 166 m2
Soort perceel: Eigendom
Soort glas: Dubbel glas
Soort verwarming: Gas
Uitzicht: Ja
Op bergen: Ja
Kamers 8
Slaapkamers: 5
Badkamers: 1
Gastenverblijf: Ja
Keuken inclusief: Ja
Inventaris: Ja
Aantal verdiepingen: 2
Kozijnen: Kunststof
Verwarming: Centraal
Houtkachel: Ja
Water voorziening: Openbaar
Staat van het object: Voldoende
Parkeerplaats: Ja
Tuin: West
Berging/ Schuur: Ja
Prijs € 124500,-
Kosten koper: 11%
 
Afstand tot dorp: 1-2km
Afstand tot treinstation: 2-5 km
Afstand tot bushalte: <1 km
Afstand tot vliegveld: >25km
Afstand tot zee: >25km
Afstand tot meer: <10km
Afstand tot skipiste: < 25km
Afstand tot golfbaan: <10km

Rustig gelegen huis met mooi uitzicht over Marsberg 1 Rustig gelegen huis met mooi uitzicht over Marsberg 2 Rustig gelegen huis met mooi uitzicht over Marsberg 3

BrilonBrilon is een gemeente en plaats in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, gelegen in het district Hoogsauerland. De stad telt 26.335 inwoners. Naburige steden en gemeenten zijn onder andere Arnsberg, Bestwig, Lippstadt, Korbach, Meschede, Paderborn en Willingen.

Brilon heeft vele gebouwen waaraan nog af te lezen is dat deze stad vroeger veel welvaart kende, zoals één van de oudste raadhuizen van Duitsland alsmede de indrukwekkende Proosdijkerk. Aan het marktplein dat wordt omsingeld door schitterende gildenhuizen bevinden zich meerdere terrassen. Brilon heeft in cultuurhistorisch opzicht veel te bieden. Maar ook op het gebied van rust en natuur speelt de stad een grote rol. Zwart-wit vakwerk, mooie kerkjes en een historische fontein in de kernstad getuigen evenals de 16 dorpjes van een levendige geschiedenis.

omgeving