× Sluit menu
Home > Nieuws > Blijven vastgoedprijzen in...

Blijven vastgoedprijzen in het Sauerland stijgen?

Blijven vastgoedprijzen in het Sauerland stijgen? Een prognose van een van de grootste banken van Duitsland.
 
Zoals in de meeste landen, zijn de vastgoedprijzen in Duitsland de laatste jaren ook gestegen. Dan rijst de vraag, of deze ontwikkeling zo door kan blijven gaan? De DZ Bank, een van de grootste banken van Duitsland, heeft het aangedurft een voorspelling voor 2022 te doen.
 
Voorspelling ontwikkeling vastgoedprijzen 2022
De DZ Bank verwacht dat de vastgoedprijzen zullen blijven stijgen in 2022, maar niet meer zo sterk als de voorgaande jaren. Waar de stijging in 2021 nog geschat wordt op 11%, is de verwachting voor 2022 tussen de 7,5 en 9,5%. Uiteraard spelen hier meerdere factoren mee die de prijsstijging kunnen afremmen. Zo heeft de regering besloten jaarlijks 400.000 nieuwbouwwoningen te realiseren, wat de vraag op bestaand vastgoed verlaagd en dus de schaarste op de vastgoedmarkt verlaagd. Ook de kans dat kredietverstrekkers de nadruk op de actuele waarde in plaats van de soms 10 tot 30% hoger liggende marktwaarde zullen gaan leggen, kan een drukkend effect op de prijsstijging van vastgoed hebben.
 
Explosieve vraag naar vastgoed in grote Duitse skigebieden
Als gevolg van de Corona pandemie is de vraag naar vastgoed in de grootste Duitse skigebieden zoals Garmisch-Partenkirchen, Feldberg, Obertsdorf en Winterberg explosief gestegen sinds begin 2020. Vanwege Lockdowns en reisbeperkingen is de droom van een eigen stek in één van de Duitse recreatiegebieden interessanter geworden. Van mei tot juli 2021 is het aantal contactaanvragen voor het aangeboden vastgoed gemiddeld met 68% gestegen. Deze stijging van vraag heeft uiteraard ook tot een stijging in de prijzen geleid. De grootste prijsstijging heeft plaatsgevonden in Winterberg, waar voor sommige objecten de prijsstijging tot wel 47% opgelopen is.
Nieuwsoverzicht