× Sluit menu
Home > Nieuws > Toename toerisme in het...

Toename toerisme in het Sauerland

Sauerland trok eerste negen maanden 2017 zo´n 9,6 procent meer buitenlandse gasten.

Het vakantiegebied Sauerland trok in de eerste negen maanden van 2017 in totaal ongeveer 2,04 miljoen vakantiegangers. Dat was een stijging van 6,8 procent ten opzichte van dezelfde periode van 2016. Ook positief ontwikkelde zich het aantal overnachtingen dat met 6,23 miljoen 4,6 procent hoger was dan het jaar daarvoor.
Dat maakte Eckhard Henseling, plaatsvervangend directeur van Sauerland Toerisme vrijdag 1 december bekend tijdens de ledenvergadering van deze organisatie in de zoutplaats Bad Sassendorf in het noorden van het Sauerland.

Er komen ook veel meer buitenlandse vakantiegangers naar de streek, vooral uit Nederland en België. Het waren er 426.886 in de eerste negen maanden van dit jaar. Dat is een groei van 9,6 procent t.o.v. zelfde periode van vorig jaar. Ze hebben in het Sauerland liefst 1,32 miljoen keer overnacht en dat is een stijging van 4,6 procent t.o.v. dezelfde periode vorig jaar. Deze cijfers hebben op het hele Sauerland betrekking en dat is inclusief de in Hessen liggen Sauerlandse vakantieplaatsen zoals Willingen.

"Deze ontwikkeling toont aan dat de vele particuliere en overheidsinvesteringen in onze streek zich lonen. We hebben in het hele Sauerland goede ontspanningsmogelijkheden zowel binnen als buiten geschapen, die voorzien in een behoefte", aldus Henseling.

Tijdens de vergadering werd ook de nieuwe stijl van foto´s uit het Sauerland gepresenteerd, waarin het Sauerland-gevoel over het voetlicht wordt gebracht. Op deze foto zie je een Sauerland-ranger die vanaf de Rossnacken bij Saalhausen (gemeente Lennestadt) uitkijkt over het weidse Sauerland.

Foto: Sauerland-Tourismus/Klaus-Peter Kappest
Nieuwsoverzicht