× Sluit menu
Home > Nieuws > Waarop te letten bij koop...

Waarop te letten bij koop in het Sauerland

Wij krijgen regelmatig de vraag van klanten waarop ze moeten letten wanneer ze een huis willen kopen. Helaas merken wij vrij regelmatig dat potentiele kopers de markt te veel vanuit de situatie vanuit het thuis land benaderen. Om in detail op elk verschil in te gaan is te veel maar Sauerland Makelaar geeft u graag alvast een paar tips voor wanneer u opzoek gaat. De details leggen we vervolgens graag uit in de loop van het proces.

Een aantal aandachtspunten:

De markt is niet zo transparant zoals veel klanten gewend zijn. Adressen en verkoopborden zijn eerder uitzondering dan regel. Aangezien de provisie (deels) door de koper wordt betaald willen de meeste makelaars u adresgegevens en in sommige gevallen ook uw handtekening hebben voordat ze u voorzien van informatie. Hiermee sluit u nog geen koop af maar spreekt u wel af dat de makelaar werk voor u mag doen en bij een succesvolle transactie zijn provisie mag doorberekenen.

Een ander verschil is dat de huizen in Duitsland in principe leeg worden opgeleverd, dit geldt ook voor de keuken. Wanneer u een huis ziet en u wilt de keuken erbij hebben dient u dit bij een bod te vermelden. Wanneer er niets over afgesproken is, zal de keuken verwijdert zijn bij de sleuteloverdracht.  

Een verkoper is verplicht om u veel informatie te verstreken, bijvoorbeeld over verborgen gebreken maar ook of er nog bedragen bij gemeentes openstaan voor de aansluitingen. Echter is het ook altijd raadzaam om zelf navraag te doen. Onder andere moet de c.v. goedgekeurd zijn en is het goed om te weten of er in de komende jaren de aansluitingen, riool en straat nog vernieuwd worden. Als koper betaald u hier namelijk aan mee.

Uiteraard zoekt een goede makelaar dit ook voor u uit en zal u hierin advies geven. 
Nieuwsoverzicht