× Sluit menu
Home > Woningaanbod > Groot woonhuis...

Groot woonhuis met dubbele garage dichtbij Brilon

Dit grote en rustig gelegen huis, ligt op slechts 6 km van Brilon verwijderd.

Beschrijving
U bereikt het huis via een aantal goed begaanbare en geasfalteerde landweggetjes. U kunt de auto in of voor de garage parkeren op de geasfalteerde oprit. Aan het huis zit een dubbele garage. U komt het huis binnen via een onverwarmd, houten voorportaal, een ideale ruimte voor vieze kleding en schoenen. Eénmaal binnen staat u in de langwerpige woonkamer met open keuken. De keuken is in de afgelopen jaren vernieuwd en voorzien van een kookeiland. Omdat het een voormalig pension is, zit het toiletgedeelte achter de keuken, voorzien van een mannen en vrouwentoiletruimte. Vanuit de keuken komt u via een deur in de gang met trapopgang naar de verdieping. Achter de gang zijn 3 kelderruimtes waarvan de muren met vochtwerende verf behandeld zijn. Achter de trap vindt u een kleine badkamer. Op de verdiepinig komt u via de gang in de ruime badkamer, 2 slaapkamers, een woonkamer en aansluitend een nieuwe keuken. Hier heeft u ook toegang tot de ruime serre, deze serre is ook vanaf buiten toegankelijk. Op de tweede verdieping is wederom een gang, 3 slaapkamers, een badkamer en één van de slaapkamers heeft een balkon/terras met eigen opgang/toegang. 

Omgeving
Brilon Rixen is een deelgemeente van de Stadt Brilon en telt ca. 100 inwoners. Voor toeristische uitstapjes gaat u naar Brilon, Soest of Willingen. Het gebied is perfect geschikt voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers.

Bijzonderheden
Het huis is door de huidige eigenaren opgeknapt en onderhouden, het is een oud huis, gebouwd in 1939 en de aanbouw in 1985. De jaarlijkse kosten bedragen: (Opstalverzek. € 645,-, inboedelverzek. € 195,-, electra € 420,-, water € 570,-, gemeente € 446,- en olie (afhankelijk van gebruik) € 1800,-). In de tuin staat een houten tuinhuis voor terrasstoelen en gereedschap.

Prijsgegevens
Vraagprijs € 0,- (incl. inventaris)
Kosten koper:
6,5% overdrachtsbelasting
3,57% incl. BTW makelaarsprovisie
1-1,5% notaris- en gerechtskosten

Energie ausweis

207 kWh/(m²·a)
Energieverbruik
 • 0
 • 25
 • 50
 • 75
 • 100
 • 125
 • 150
 • 175
 • 200
 • 225
 • >250
kWh/(m²·a)
Primaire energievraag
56,9
Groot woonhuis met dubbele garage dichtbij Brilon 1
Referentie nummer: 12569
Soort object: Bestaande bouw
Type woning: Woonhuis
Bouwjaar 1939
 
Woonoppervlakte 220 m2
Ligging: Brilon-Rixen
Plaats van object: Brilon
Perceel oppervlakte: 929 m2
Soort perceel: Eigendom
Soort glas: Dubbel glas
Soort verwarming: Olie
Uitzicht: Ja
Op bergen: Ja
Kamers 7
Slaapkamers: 5
Badkamers: 3
Gastenverblijf: Ja
Keuken inclusief: Ja
Inventaris: Ja
Aantal verdiepingen: 3
Kozijnen: Kunststof
Verwarming: Centraal
Water voorziening: Openbaar
Staat van het object: Voldoende
Parkeerplaats: 4
Garage: 2
Tuin: Zuid
Balkon: Ja
Berging/ Schuur: Ja
Prijs € 0,-
Kosten koper: 11%
 
Afstand tot dorp: 2-5km
Afstand tot treinstation: >5 km
Afstand tot bushalte: 1-2 km
Afstand tot vliegveld: >25km
Afstand tot zee: >25km
Afstand tot meer: < 25km
Afstand tot skipiste: <10km
Afstand tot golfbaan: <10km

Groot woonhuis met dubbele garage dichtbij Brilon 1 Groot woonhuis met dubbele garage dichtbij Brilon 2 Groot woonhuis met dubbele garage dichtbij Brilon 3

BrilonBrilon is een gemeente en plaats in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, gelegen in het district Hoogsauerland. De stad telt 26.335 inwoners. Naburige steden en gemeenten zijn onder andere Arnsberg, Bestwig, Lippstadt, Korbach, Meschede, Paderborn en Willingen.

Brilon heeft vele gebouwen waaraan nog af te lezen is dat deze stad vroeger veel welvaart kende, zoals één van de oudste raadhuizen van Duitsland alsmede de indrukwekkende Proosdijkerk. Aan het marktplein dat wordt omsingeld door schitterende gildenhuizen bevinden zich meerdere terrassen. Brilon heeft in cultuurhistorisch opzicht veel te bieden. Maar ook op het gebied van rust en natuur speelt de stad een grote rol. Zwart-wit vakwerk, mooie kerkjes en een historische fontein in de kernstad getuigen evenals de 16 dorpjes van een levendige geschiedenis.

omgeving