× Sluit menu
Home > Woningaanbod > Groot woonhuis,...

Groot woonhuis, verdeeld over 4 woningen in Stormbruch

Beschrijving

Het in het sfeervolle dorpje Stormbruch gelegen oude boerderijhuis, is verdeeld over 4 woningen, waarvan de huidige eigenaresse er 1 verhuurd en zelf op de begane grond woonachtig is. De woning op de begane grond is 92,36 m² en voorzien van een ruime woonkeuken, hal met garderobe, gang met houtkachel, sfeervolle woonkamer, balkon, parkeerplaats voor de deur, slaapkamer, moderne badkamer, een extra eetkamer (groot genoeg om er ook een hobbykamer of speelkamer van te maken, met uitzicht op de binnenplaats. Er zijn nog 3 appartementen van resp. 86,39 m², 59,27 m² en 55 m² groot. Op dit moment verhuurd de eigenaresse slechts één appartement, maar het is mogelijk om de andere 2 ook verhuurklaar te maken. Één appartement is nog helemaal kaal en moet opnieuw opgebouwd worden, leemputz, badkamer etc. veel materiaal is al voorhanden. Huuropbrengst verhuurde woning € 420,- per maand incl. bijkomende kosten (verwarming/water/afval). (koude huur € 250,- per maand).

Omgeving

Stormbruch is een klein dorpje in de buurt van de Diemelsee, gelegen in de regio Nordhessen, Duitsland. De Diemelsee is een stuwmeer dat is ontstaan door de Diemel te dammen. Het gebied staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en biedt verschillende recreatiemogelijkheden, zoals wandelen, fietsen, vissen en watersporten. De omgeving van Stormbruch en de Diemelsee is ideaal voor natuurliefhebbers en buitensporters. Er zijn tal van wandel- en fietspaden rond de Diemelsee en door de omliggende bossen en heuvels. Populaire routes zijn onder andere de Diemelsteig en de Uplandsteig. De Diemelsee biedt mogelijkheden voor zwemmen, varen, zeilen en windsurfen. U kunt fluisterboten huren en meevaren op de rondvaartboot. Het meer is een populaire plek voor vissers. In de buurt van Stormbruch, op ongeveer 15 minuten rijden, vindt u het Wild- und Freizeitpark Willingen, waar u verschillende diersoorten kunt zien en zelfs dichterbij kunt komen.

Bijzonderheden

Het is een groot huis met een grote tuin. Er is zelfs een mogelijkheid om twee weilanden bij te kopen (tegen meerprijs € 1,20 per m², het eerste weiland is 11.554 m² groot, ligt op ca. 800 mtr afstand en het tweede weiland is 1.724 m² groot en ligt direct achter de tuin). De gemiddelde huurprijs voor vaste verhuur ligt in Stormbruch bij € 4,90.

Prijsgegevens
Vraagprijs € 0,- k.k. 
Kosten koper:
6% overdrachtsbelasting
3,57% incl. 19% BTW makelaarsprovisie
1-1,5% notaris- en gerechtskosten

Energie ausweis

289,5 kWh/(m²·a)
Energieverbruik
 • 0
 • 25
 • 50
 • 75
 • 100
 • 125
 • 150
 • 175
 • 200
 • 225
 • >250
kWh/(m²·a)
Primaire energievraag
Groot woonhuis, verdeeld over 4 woningen in Stormbruch 1
Referentie nummer: 14046
Soort object: Bestaande bouw
Type woning: Woonhuis
Bouwjaar 1907
 
Woonoppervlakte 293 m2
Ligging: Diemelsee-Stormbruch
Plaats van object: Stormbruch
Perceel oppervlakte: 1292 m2
Soort perceel: Eigendom
Soort glas: Dubbel glas
Soort verwarming: Onbekend
Uitzicht: Ja
Op bergen: Ja
Kamers 10
Slaapkamers: 8
Badkamers: 5
Gastenverblijf: Ja
Keuken inclusief: Ja
Aantal verdiepingen: 2
Kozijnen: Hout
Verwarming: Centraal
Houtkachel: Ja
Water voorziening: Openbaar
Staat van het object: Voldoende
Parkeerplaats: Ja
Tuin: Zuid
Balkon: Ja
Berging/ Schuur: Ja
Prijs € 0,-
Kosten koper: 11%
 
Afstand tot dorp: <1km
Afstand tot treinstation: >5 km
Afstand tot bushalte: <1 km
Afstand tot vliegveld: >25km
Afstand tot zee: >25km
Afstand tot meer: <5km
Afstand tot skipiste: <10km
Afstand tot golfbaan: <10km

Groot woonhuis, verdeeld over 4 woningen in Stormbruch 1 Groot woonhuis, verdeeld over 4 woningen in Stormbruch 2 Groot woonhuis, verdeeld over 4 woningen in Stormbruch 3

DiemelseeDiemelsee is een gemeente in de Duitse deelstaat Hessen, en maakt deel uit van het district Waldeck-Frankenberg. Diemelsee telt 5.028 inwoners. Tevens ligt hier de Diemelsee een stuwmeer in grensstreek van de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Hessen), ontstaan door de stuwdam, gebouwd in de periode 1912 tot 1924. Het stuwmeer ligt tussen Willingen en Marsberg.
Dit leuke plaatsje is gelegen in het hart van het gelijknamige natuurpark. Kenmerkend voor het natuurpark Diemelsee zijn de uitgestrekte loof- en naaldboomwouden, de heldere beekjes en de diep uitgesneden dalen. Op het kilometerslange Diemelsee meer kunt u prima zeilen en varen terwijl landrotten in de omgeving kunnen mountainbiken, fietsen en wandelen. In Diemelsee zelf zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden en restaurants.omgeving