× Sluit menu
Home > Woningaanbod > Leuke...

Leuke vakantiewoning met grote tuin, Heringhausen Diemelsee

Deze leuke vakantiewoning staat op een mooie locatie, uitkijkend over het natuurgebied van de Diemelsee. Het grondstuk is in totaal 1125 m² groot en is eigendom, de woning is 120 m² groot. U komt het huis binnen via een kleine hal, waar ook de toegang tot het toilet is. Direct links loopt u de slaapkamer in. Rechtdoor loopt u langs de keuken de eetkamer in die ook toegang geeft tot het ruime balkon met prachtig uitzicht. Achter de eetkamer bevindt zich het zitgedeelte. Vanaf de loungebank heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Onder de woning zit een 2e woning met ruime badkamer en zeer ruime slaapkamer. Het huis is onderhouden en sfeervol met hout afgewerkt. Aan het huis is een carport gebouwd met plaats voor 1 auto en nog 3 losse parkeerplaatsen. Klein onderhoud is noodzakelijk, zoals de balkonhekjes en de schuurtjes.

Energie ausweis

kWh/(m²·a)
Energieverbruik
 • 0
 • 25
 • 50
 • 75
 • 100
 • 125
 • 150
 • 175
 • 200
 • 225
 • >250
kWh/(m²·a)
Primaire energievraag
Leuke vakantiewoning met grote tuin, Heringhausen Diemelsee 1
Referentie nummer: 12113
Soort object: Bestaande bouw
Type woning: Recreatiewoning
Bouwjaar 1965
 
Woonoppervlakte 120 m2
Ligging: Diemelsee-Heringhausen
Plaats van object: Heringhausen
Perceel oppervlakte: 1125 m2
Soort perceel: Eigendom
Soort glas: Dubbel glas
Soort verwarming: Gas
Uitzicht: Boven gemiddeld
Op bergen: Ja
Kamers 3
Slaapkamers: 2
Badkamers: 1
Keuken inclusief: Ja
Aantal verdiepingen: 2
Kozijnen: Kunststof
Verwarming: Centraal
Houtkachel: Ja
Water voorziening: Openbaar
Staat van het object: Matig
Parkeerplaats: 3
Tuin: Zuid
Balkon: Ja
Berging/ Schuur: Ja
Prijs € 0,-
Kosten koper: 11%
 
Afstand tot dorp: 1-2km
Afstand tot treinstation: >5 km
Afstand tot bushalte: 1-2 km
Afstand tot vliegveld: >25km
Afstand tot zee: >25km
Afstand tot meer: <5km
Afstand tot skipiste: <5km
Afstand tot golfbaan: <10km

Leuke vakantiewoning met grote tuin, Heringhausen Diemelsee 1 Leuke vakantiewoning met grote tuin, Heringhausen Diemelsee 2 Leuke vakantiewoning met grote tuin, Heringhausen Diemelsee 3

HeringhausenIn het uiterste noordwesten van Hessen, direct bij de grens naar Nordrhein-Westfalen ligt het statige kuuroord Heringhausen. Het stuwmeer vormt het zogenaamde middelpunt van het natuurpark Diemelsee. Het park beslaat 335m² en omvat dorpen uit Hessen en uit Nordrhein Westfalen.


Alle dorpen in de gemeente hebben een paar dingen gemeen: de rustige ligging, de stimulerende omgeving en het landelijke karakter. De charme van het landschap wordt bepaald door de combinatie van water, bos en bergen. Daardoor zijn er veel verschillende mogelijkheden om vakantie te houden en te ontspannen. Wildrijke bossen, hoge bergen en diepe dalen rondom het meer, nodigen uit tot kleinere wandelingen, lange wandeltochten maar ook mooie fietstochten. Te midden van dit prachtige landschap ligt de Diemelsee, die gevoed wordt door talloze beekjes en rivieren.

In het dorp zijn o.a een kleine golfbaan, een miniatuurpark, campings, jeugd-kampeerplaatsen, een educatief natuurpad, kinderspeelplaatsen en een "Haus des Gastes" met binnen- en buitenzwembad, kinderzwemparadijs, kegelbaan en restaurant. In de winter zijn er voor langlaufers goed geprepareerde loipes. Bovendien kan men er schaatsen en curling spelen.omgeving