× Sluit menu
Home > Woningaanbod > Prachtig en...

Prachtig en rustig gelegen woonhuis in Schweinsbühl

Dit prachtig en rustig gelegen vrijstaande huis met ruime tuin, carport en schuur, biedt plaats aan één of meerdere families.

Beschrijving 

Prachtig vrijstaand huis in Schweinsbühl, verdeeld over 3 appartementen, met een ruime tuin en vijver, een carport voor 2 auto's of een camper, en nog eens 2 extra parkeerplaatsen. Dit vrijstaande, energie- efficiente huis uit 1994  in Schweinsbühl is een unieke kans voor gezinnen die op zoek zijn naar een ruime woning. Met in totaal 3 afzonderlijke appartementen biedt dit huis veel mogelijkheden. Het is ideaal voor families die samen willen wonen, maar toch hun eigen ruimte willen hebben, of voor investeerders die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheid van huurinkomsten. De middelste en bovenste woning kunnen gemakkelijk gecombineerd worden, waardoor er een ruim woonhuis ontstaat met 3 slaapkamers, waarvan 2 op de verdieping met badkamer. De ruime tuin met vijver, op een heuvel gericht naar de zon, is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de buitenlucht. Of u nu wilt tuinieren, barbecueën met vrienden of gewoon wilt genieten van de natuur, deze tuin biedt voldoende ruimte en privacy. Een carport voor 2 auto's of een camper is beschikbaar. Daarnaast zijn er nog 2 extra parkeerplaatsen, zodat er voldoende ruimte is voor gasten. De elektrische kachels zorgen voor een efficiënte en gemakkelijke manier van verwarmen. Met de photovoltaïsche installatie op het dak kunt u profiteren van zonne-energie en tegelijkertijd geld besparen op uw energierekening. Het jaarlijkse rendement van gemiddeld 4000 euro biedt een mooie extra financiële stimulans.

Omgeving

De Diemelsee is een schilderachtig meer dat wordt omgeven door prachtige bossen en groene heuvels. Het landschap is adembenemend en biedt talloze mogelijkheden voor wandelen, fietsen en andere buitenactiviteiten. Schweinsbühl is een charmant dorpje in de buurt van Diemelsee, dat ook geniet van het mooie landschap en de rustige omgeving. U wandelt op schitterende, gemarkeerde wandelroutes direkt vanuit huis. De Diemelsee is een populaire bestemming voor ongemotoriseerde watersportliefhebbers, en  heeft ook meerdere speel- en zwemstrandjes. Er zijn fluisterbootjes te huur en horeca langs de 20 km lange oever.De regio rondom Schweinsbühl en Diemelsee heeft een uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden. Je kunt genieten van wandelingen door de bossen, langs het meer en naar schilderachtige uitkijkpunten. Er zijn routes voor alle niveaus. Tevens zijn er gedurende het jaar locale festivals, markten en evenementen die de regionale smaken, ambachten en muziek laten zien.  

Bijzonderheden

De huidige eigenaar heeft een aanbouw (Wintergarten) aan het huis laten zetten, waarin een brede trap is gemaakt, waardoor de verschillende appartementen ook van binnenuit bereikbaar zijn. De appartementen zijn allemaal afzonderlijk van elkaar te betreden, maar ook als één geheel te gebruiken. Het huis wordt incl. inventaris en keukens verkocht. De gemeentelijke kosten bedragen: € 2.200,- per jaar, stroom levert geld op door de zonnepanelen, ca. 4000 euro per jaar. Het balkon is gerenoveerd (loopvlak en pilaar), het dak van de Carport in 2017.

Prijsgegevens
Vraagprijs € 0,- k.k. 
Kosten koper:
6% overdrachtsbelasting
3,57% incl. 19% BTW makelaarsprovisie
1-1,5% notaris- en gerechtskosten

Energie ausweis

118,3 kWh/(m²·a)
Energieverbruik
 • 0
 • 25
 • 50
 • 75
 • 100
 • 125
 • 150
 • 175
 • 200
 • 225
 • >250
kWh/(m²·a)
Primaire energievraag
Prachtig en rustig gelegen woonhuis in Schweinsbühl 1
Referentie nummer: 14093
Soort object: Bestaande bouw
Type woning: Woonhuis
Bouwjaar 1994
 
Woonoppervlakte 130 m2
Ligging: Diemelsee-Schweinsbühl
Plaats van object: Schweinsbühl
Perceel oppervlakte: 947 m2
Soort perceel: Eigendom
Soort glas: Dubbel glas
Soort verwarming: Elektriciteit
Uitzicht: Boven gemiddeld
Op bergen: Ja
Kamers 10
Slaapkamers: 4
Badkamers: 3
Gastenverblijf: Ja
Keuken inclusief: Ja
Inventaris: Ja
Aantal verdiepingen: 3
Kozijnen: Hout
Verwarming: Per kamer
Houtkachel: Ja
Water voorziening: Openbaar
Staat van het object: Voldoende
Parkeerplaats: Ja
Garage: Ja
Tuin: Zuid
Balkon: Ja
Berging/ Schuur: Ja
Prijs € 0,-
Kosten koper: 11%
 
Afstand tot dorp: <1km
Afstand tot treinstation: >5 km
Afstand tot bushalte: <1 km
Afstand tot vliegveld: >25km
Afstand tot zee: >25km
Afstand tot meer: <5km
Afstand tot skipiste: <10km
Afstand tot golfbaan: <10km

Prachtig en rustig gelegen woonhuis in Schweinsbühl 1 Prachtig en rustig gelegen woonhuis in Schweinsbühl 2 Prachtig en rustig gelegen woonhuis in Schweinsbühl 3

DiemelseeDiemelsee is een gemeente in de Duitse deelstaat Hessen, en maakt deel uit van het district Waldeck-Frankenberg. Diemelsee telt 5.028 inwoners. Tevens ligt hier de Diemelsee een stuwmeer in grensstreek van de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Hessen), ontstaan door de stuwdam, gebouwd in de periode 1912 tot 1924. Het stuwmeer ligt tussen Willingen en Marsberg.
Dit leuke plaatsje is gelegen in het hart van het gelijknamige natuurpark. Kenmerkend voor het natuurpark Diemelsee zijn de uitgestrekte loof- en naaldboomwouden, de heldere beekjes en de diep uitgesneden dalen. Op het kilometerslange Diemelsee meer kunt u prima zeilen en varen terwijl landrotten in de omgeving kunnen mountainbiken, fietsen en wandelen. In Diemelsee zelf zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden en restaurants.omgeving