× Sluit menu
Home > Woningaanbod > Prachtig gelegen...

Prachtig gelegen bouwgrondstuk met zicht op Edersee

Mooi gelegen bouwgrondstuk Edersee

Beschrijving
Het grondstuk ligt boven op de berg, met uitzicht over de Edersee. Op het grondstuk staan diverse bomen en een vervallen vakantiehuis wat sinds de tachtiger jaren niet meer onderhouden is en afgebroken dient te worden. Het betreft een bouwperceel van ruim 1100 meter. 

Omgeving
Nieder Werbe is een klein dorp met prachtige natuur, heuvels, bossen en natuurlijk de Edersee, waar veel waterrecreatie mogelijk is. In de zomer is het een komen en gaan van toeristen. Het dorp ligt ongeveer 4 km ten westen van de kern Waldeck aan de noordelijke rand van het natuurpark Kellerwald-Edersee. Het ligt aan het noordelijke uiteinde van de grootste tak van de Edersee, aan de samenvloeiing van de uit het noordwesten komende Werbe en de uit het noordoosten komende Reiherbach, die beide uitmonden in een voorbassin van het stuwmeer. Ook het schiereiland Scheid behoort tot het dorp. Hier zijn er campings en vakantiewoningen, een badstrand met ligweide en speeltuin, herbergen en een aanlegsteiger voor passagiersboten. Of het nu gaat om wandelen of fietsen in de nabijgelegen bossen of activiteiten aan de Edersee - iedereen vindt hier wel iets naar zijn smaak. Alle soorten accommodatie zijn beschikbaar, en de restaurants in het dorp onderscheiden zich onder meer door het gebruik van verse vis. Voor de vrijetijdsbesteding zijn er sport- en tennisbanen, een fietsverhuur en, als nieuwe attractie, een zomerrodelbaan met een nieuw speelpark. Winkelmogelijkheden, een winkel voor hengelsportartikelen, een benzinestation met kampeerartikelen en een speciaalzaak voor zeilboten met alle toebehoren zijn aanwezig.

Bijzonderheden
Het is een mooi gelegen grondstuk, boven op de berg en aan een stil straatje waar nauwelijks verkeer rijdt. Ideaal voor de bouw van een vakantiehuis, maar wellicht in overleg met de gemeente ook geschikt voor vaste bewoning. Dit laatste is alleen na te gaan met de aanvraag van bouwvergunning.

Prijsgegevens
Vraagprijs € 90.000,- k.k. 
Kosten koper:
6,5% overdrachtsbelasting
3,57% incl. 19% BTW makelaarsprovisie
1-1,5% notaris- en gerechtskosten
 

Energie ausweis

kWh/(m²·a)
Energieverbruik
 • 0
 • 25
 • 50
 • 75
 • 100
 • 125
 • 150
 • 175
 • 200
 • 225
 • >250
kWh/(m²·a)
Primaire energievraag
Prachtig gelegen bouwgrondstuk met zicht op Edersee 1
Referentie nummer: 13046
Soort object: Nieuw bouw
Type woning: Bouwperceel
Bouwjaar
 
Woonoppervlakte m2
Ligging: Nieder-Werbe
Plaats van object: Waldeck
Perceel oppervlakte: 1160 m2
Soort perceel: Eigendom
Soort glas: Onbekend
Soort verwarming: Onbekend
Uitzicht: Ja
Op bergen: Ja
Prijs € 90000,-
Kosten koper: 11%
 
Afstand tot dorp: <1km
Afstand tot treinstation: >5 km
Afstand tot bushalte: <1 km
Afstand tot vliegveld: >25km
Afstand tot zee: >25km
Afstand tot meer: <5km
Afstand tot skipiste: <10km
Afstand tot golfbaan: <10km

Prachtig gelegen bouwgrondstuk met zicht op Edersee 1 Prachtig gelegen bouwgrondstuk met zicht op Edersee 2 Prachtig gelegen bouwgrondstuk met zicht op Edersee 3

omgeving