× Sluit menu
Home > Woningaanbod > Prachtig gelegen...

Prachtig gelegen vrijstaand huis in Heringhausen, Diemelsee

Dit leuke huis staat op een mooie locatie, uitkijkend over het natuurgebied van de Diemelsee.

Beschrijving
Het houten huis staat op eigen grond, een perceel ter grootte van 1125 m². U komt via een geasfalteerde weg bij het huis, waar u met 2 grote auto's achter elkaar kunt parkeren. De huidige eigenaren hebben de parkeerplaats goed onderhanden genomen en er zijn 2 extra parkeerplaatsen bij gemaakt d.m.v. een garage.  U komt het huis binnen via een kleine hal, waar ook de toegang tot het toilet is. Direct links loopt u de slaapkamer in. Rechtdoor loopt u de woon-/eetkamer in met moderne en luxe open keuken. Vanuit de woonkamer komt u op het balkon met panorama uitzicht over de omgeving. Onder de woning zit een 2e woning met ruime badkamer en zeer ruime slaapkamer. Het huis is onderhouden en sfeervol met hout afgewerkt. Aan het huis is een carport gebouwd met plaats voor motoren, fietsen of tuingereedschap. In de tuin is een terras aangelegd, zowel direct voor het huis, als midden in de tuin. Het tuinterras is voorzien van een buitenkeuken en grote eettafel. Onderin de tuin staat nog een carport die vanuit een hek onderin de tuin bereikbaar is.

Omgeving
Heringhausen/Diemelsee is een gewilde toeristische trekpleister en vanuit het huis wandelt u in enkele minuten naar de Diemelsee of het bos in. Willingen ligt op ca. 15 autominuten.

Bijzonderheden
De huidige eigenaren hebben het huis in 2013 gekocht en hebben er veel aan verbeterd. Zo is de garage gebouwd, de entree van het perceel bij de carport afgegraven en waterdicht gemaakt. De steunmuur vernieuwd en de oprit verbreed. Ook is er een muur achter de garage geplaatst om de druk vanuit de berg tegen te gaan. Er is een nieuwe verwarming geïnstalleerd en een nieuwe (grotere) keuken geplaatst en de kachel is helemaal vernieuwd en voldoet aan de eisen van de schoorsteenveger. In de benedenverdieping is een nieuwe deur geplaatst. Er is beneden in de tuin een carport geplaatst en de toegangsweg naar de carport is glad gemaakt, er is in de tuin een terras aangelegd met pergola die het terras met buitenkeuken kan overdekken.

Prijsgegevens
Vraagprijs € 0,- k.k. 
Kosten koper:
6% overdrachtsbelasting
3,57% incl. 19% BTW makelaarsprovisie
1-1,5% notaris- en gerechtskosten

Energie ausweis

339 kWh/(m²·a)
Energieverbruik
 • 0
 • 25
 • 50
 • 75
 • 100
 • 125
 • 150
 • 175
 • 200
 • 225
 • >250
380 kWh/(m²·a)
Primaire energievraag
Prachtig gelegen vrijstaand huis in Heringhausen, Diemelsee 1
Referentie nummer: 14012
Soort object: Bestaande bouw
Type woning: Recreatiewoning
Bouwjaar 1965
 
Woonoppervlakte 91 m2
Ligging: Diemelsee-Heringhausen
Plaats van object: Heringhausen
Perceel oppervlakte: 1125 m2
Soort perceel: Eigendom
Soort glas: Dubbel glas
Soort verwarming: Gas
Uitzicht: Boven gemiddeld
Op bergen: Ja
Kamers 3
Slaapkamers: 2
Badkamers: 1
Keuken inclusief: Ja
Inventaris: Ja
Aantal verdiepingen: 2
Kozijnen: Kunststof
Verwarming: Centraal
Houtkachel: Ja
Water voorziening: Openbaar
Staat van het object: Voldoende
Parkeerplaats: 3
Tuin: Zuid
Balkon: Ja
Berging/ Schuur: Ja
Prijs € 0,-
Kosten koper: 11%
 
Afstand tot dorp: 1-2km
Afstand tot treinstation: >5 km
Afstand tot bushalte: 1-2 km
Afstand tot vliegveld: >25km
Afstand tot zee: >25km
Afstand tot meer: <5km
Afstand tot skipiste: <5km
Afstand tot golfbaan: <10km

Prachtig gelegen vrijstaand huis in Heringhausen, Diemelsee 1 Prachtig gelegen vrijstaand huis in Heringhausen, Diemelsee 2 Prachtig gelegen vrijstaand huis in Heringhausen, Diemelsee 3

HeringhausenIn het uiterste noordwesten van Hessen, direct bij de grens naar Nordrhein-Westfalen ligt het statige kuuroord Heringhausen. Het stuwmeer vormt het zogenaamde middelpunt van het natuurpark Diemelsee. Het park beslaat 335m² en omvat dorpen uit Hessen en uit Nordrhein Westfalen.


Alle dorpen in de gemeente hebben een paar dingen gemeen: de rustige ligging, de stimulerende omgeving en het landelijke karakter. De charme van het landschap wordt bepaald door de combinatie van water, bos en bergen. Daardoor zijn er veel verschillende mogelijkheden om vakantie te houden en te ontspannen. Wildrijke bossen, hoge bergen en diepe dalen rondom het meer, nodigen uit tot kleinere wandelingen, lange wandeltochten maar ook mooie fietstochten. Te midden van dit prachtige landschap ligt de Diemelsee, die gevoed wordt door talloze beekjes en rivieren.

In het dorp zijn o.a een kleine golfbaan, een miniatuurpark, campings, jeugd-kampeerplaatsen, een educatief natuurpad, kinderspeelplaatsen en een "Haus des Gastes" met binnen- en buitenzwembad, kinderzwemparadijs, kegelbaan en restaurant. In de winter zijn er voor langlaufers goed geprepareerde loipes. Bovendien kan men er schaatsen en curling spelen.omgeving