× Sluit menu
Home > Woningaanbod > VERKOCHT Mooi...

VERKOCHT Mooi huis met prachtig uitzicht in Rengershausen

Droomhuis met een prachtig uitzicht, rustig gelegen en toch centraal in het Sauerland

Beschrijving
Dit huis voldoet voor de meeste mensen aan de eisen van een droomhuis. De prachtige liggen, mooie uitstraling en dan met heel veel zorg ingericht. Het huis bestaat uit een begane grond woning met terras met prachtig uitzicht, woonkamer met open keuken, 2 slaapkamers en een toilet. Via de trap links naast het huis komt u in de douche en saunaruimte, waar ook de wasmachine staat. Aan de rechterkant van het huis kunt u via een trap bij het ondergelegen appartement komen wat beschikt over een woonkamer met open keuken, slaapkamer en badkamer met douche en toilet. Op het terrein wat schuin afloopt naar beneden staat onderaan een schuurtje voor tuingereedschap. 

Omgeving
Rengershausen (Frankenberg0 is een klein dorpje net achter Hallenberg, toeristisch gezien, dus zeer centraal en voor de rustzoeker echt een ideale locatie.  Er is o.a. een verwarmd (24gr.) openluchtzwembad met 3000 m² ligweide.

Bijzonderheden
Het huis ligt met nog 2 andere huizen aan een redelijk steil pad wat voorzien is van grind. Het huis is met smaak ingericht (vintage) en er is een nieuwe keuken ingezet. Het prachtige terras is voorzien van een mooie tegelvloer, kortom een huis wat zeker een bezichtiging waard zal zijn.

Prijsgegevens
Vraagprijs € 0,- k.k. incl. inventaris
Kosten koper:
6% overdrachtsbelasting
3%  excl. geldende BTWpercentage makelaarsprovisie
1-1,5% notaris- en gerechtskosten

 

Energie ausweis

287 kWh/(m²·a)
Energieverbruik
 • 0
 • 25
 • 50
 • 75
 • 100
 • 125
 • 150
 • 175
 • 200
 • 225
 • >250
kWh/(m²·a)
Primaire energievraag
VERKOCHT Mooi huis met prachtig uitzicht in Rengershausen 1
Referentie nummer: 12587
Soort object: Bestaande bouw
Type woning: Woonhuis
Bouwjaar 1967
 
Woonoppervlakte 80 m2
Ligging: Rengershausen
Plaats van object: Hallenberg
Perceel oppervlakte: 785 m2
Soort perceel: Eigendom
Soort glas: Dubbel glas
Soort verwarming: Elektriciteit
Uitzicht: Boven gemiddeld
Op bergen: Ja
Kamers 5
Slaapkamers: 3
Badkamers: 2
Gastenverblijf: Ja
Keuken inclusief: Ja
Inventaris: Ja
Aantal verdiepingen: 2
Kozijnen: Hout
Verwarming: Per kamer
Houtkachel: Ja
Water voorziening: Openbaar
Staat van het object: Goed
Parkeerplaats: Ja
Tuin: Zuid
Balkon: Ja
Berging/ Schuur: Ja
Prijs € 0,-
Kosten koper: 11%
 
Afstand tot dorp: <1km
Afstand tot treinstation: >5 km
Afstand tot bushalte: <1 km
Afstand tot vliegveld: >25km
Afstand tot zee: >25km
Afstand tot meer: <10km
Afstand tot skipiste: <10km
Afstand tot golfbaan: <10km

VERKOCHT Mooi huis met prachtig uitzicht in Rengershausen 1 VERKOCHT Mooi huis met prachtig uitzicht in Rengershausen 2 VERKOCHT Mooi huis met prachtig uitzicht in Rengershausen 3

HallenbergHallenberg is met haar 4700 inwoners de zuidelijkste stad in Hochsauerlandkreis. Hallenberg ligt in de oostelijke uitlopers van het Rothaargebergte aan de Nuhne en de Breiten Struth, waar zich het natuurgebied Nuhnewiesen bevindt. Dankzij haar gunstige ligging schijnt in Hallenberg de zon vaker en eenvoudigweg meer dan elders. De stad Hallenberg zelf kan op een wisselvallige geschiedenis van meer dan 775 jaar terugkijken. Zij het onder het Keulse Aartsbisschopschap, het Hertogdom Westfalen of zelfs na een overgangstijd onder de Hessische regering, voordat ze vanaf 1826 tot het Pruisische koningsrijk behoorde. Met zijn deelgemeenten Hesborn, Liesen en Braunshausen is Hallenberg één van de mooiste plekjes in Hochsauerland. Vanaf de Hallenberger Hausbergen, de Bollerberg (757,3 m), de Heidekopf (703,8 m) en de Ziegenhelle (816 m) heeft men een uniek uitzicht op zowel Sauer- en Siegerland alsook op Hessen. Aan bezienswaardigheden heeft het kleine Hallenberg in zuid Sauerland ook veel te bieden. Bijvoorbeeld het historische Backhaus uit 1600, de Pfarrerkirche St. Heribert uit 13e eeuw of de Unterkirche uit 1120. Ook behoort de Freilichtbühne, die zomers vele bezoekers aantrekt, daartoe.

omgeving