× Sluit menu
Home > Woningaanbod > Vrijstaand...

Vrijstaand gelegen woonhuis met uitzicht in Stormbruch

Dit rustig gelegen huis staat in Stormbruch een leuk dorpje op enkele kilometers van de Diemelsee.

Beschrijving

De huidige eigenaar heeft het huis al enige tijd in zijn bezit en heeft het door de jaren heen liefdevol opgeknapt. Zo is er een nieuwe keuken in gekomen, is de opgang naar de voordeur nieuw gekomen, de sokkel aan de linker en rechterzijde van het huis betegeld, de betonnen tuinmuur bekleed met Italiaanse siersteen, gestuct, geschilderd, laminaatvloer gelegd, nieuwe ramen in de serre. Het is een huis waar regelmatig wat vernieuwd en opgeknapt is. Een huis waar u een heerlijke vakantie kunt doorbrengen, maar waar u ook heel fijn vast kunt gaan wonen. Bij binnenkomst staat u in de ruime hal en heeft u toegang tot de gezellig woonkamer met Kamin, welke vervangen moet worden in overleg met de schoorsteenveger. Aansluitend komt u in de keuken met toegang tot de gezellig "Wintergarten" of wel serre. Achter de serre zit een grote ruimte die in gebruik is als hobby/klusruimte. Op de begane grond vindt u ook een grote badkamer met ligbad, wastafel en toilet. Verder vindt u een ruime hal met garderobe en een ruime slaapkamer. Via de trap komt u op de verdieping waar u een tweede slaapkamer vindt, een overloop, een derde slaapkamer, een toilet en een nog op te knappen vierde slaapkamer.

Omgeving

Het huis ligt op enkele kilometers van de Diemelsee, u heeft een prachtig natuurgebied in de directe omgeving en kan vanuit uw huis diverse wandelingen starten. Ook Willingen ligt op slechts 15 autominuten verwijderd. En Korbach ligt op 20 autominuten.

Bijzonderheden

Het is een rustig gelegen dorpje en het huis heeft een leuke uitstraling. Bij het huis hoort maar een klein perceel, maar het is mogelijk om 600m² land van de buurman te huren, de kosten bedragen ca. 100 euro per jaar, hierdoor heeft u een grotere tuin, waar u ook lekker kunt zitten. Verder beschikt het huis over een kelder met 3 losse ruimtes en een garage met oprit voor uw auto. Kosten gemeente Diemelsee: 2de huizenbelasting € 795,-, gemeentelijke kosten € 375,-, Energie (stroom € 40,- per maand en Olie € 700,- per jaar) verzekering € 625,- per jaar, cvcontract € 220,- per jaar, schoorsteenveger € 80,- per jaar.

Prijsgegevens
Vraagprijs € 0,- k.k. (incl. keuken en inventaris)
Kosten koper:
6% overdrachtsbelasting
3,57% incl. 19% BTW makelaarsprovisie
1-1,5% notaris- en gerechtskosten

Energie ausweis

kWh/(m²·a)
Energieverbruik
 • 0
 • 25
 • 50
 • 75
 • 100
 • 125
 • 150
 • 175
 • 200
 • 225
 • >250
kWh/(m²·a)
Primaire energievraag
Vrijstaand gelegen woonhuis met uitzicht in Stormbruch 1
Referentie nummer: 14034
Soort object: Bestaande bouw
Type woning: Woonhuis
Bouwjaar 1914
 
Woonoppervlakte 228 m2
Ligging:
Plaats van object: Stormbruch
Perceel oppervlakte: 130 m2
Soort perceel: Eigendom
Soort glas: Dubbel glas
Soort verwarming: Olie
Uitzicht: Ja
Op bergen: Ja
Kamers 7
Slaapkamers: 3
Badkamers: 1
Gastenverblijf: Ja
Keuken inclusief: Ja
Inventaris: Ja
Aantal verdiepingen: 3
Kozijnen: Kunststof
Verwarming: Centraal
Water voorziening: Openbaar
Staat van het object: Voldoende
Parkeerplaats: Ja
Garage: Ja
Tuin: Zuid
Berging/ Schuur: Ja
Prijs € 0,-
Kosten koper: 11%
 
Afstand tot dorp: <1km
Afstand tot treinstation: >5 km
Afstand tot bushalte: <1 km
Afstand tot vliegveld: >25km
Afstand tot zee: >25km
Afstand tot meer: <5km
Afstand tot skipiste: <10km
Afstand tot golfbaan: <10km

Vrijstaand gelegen woonhuis met uitzicht in Stormbruch 1 Vrijstaand gelegen woonhuis met uitzicht in Stormbruch 2 Vrijstaand gelegen woonhuis met uitzicht in Stormbruch 3

DiemelseeDiemelsee is een gemeente in de Duitse deelstaat Hessen, en maakt deel uit van het district Waldeck-Frankenberg. Diemelsee telt 5.028 inwoners. Tevens ligt hier de Diemelsee een stuwmeer in grensstreek van de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Hessen), ontstaan door de stuwdam, gebouwd in de periode 1912 tot 1924. Het stuwmeer ligt tussen Willingen en Marsberg.
Dit leuke plaatsje is gelegen in het hart van het gelijknamige natuurpark. Kenmerkend voor het natuurpark Diemelsee zijn de uitgestrekte loof- en naaldboomwouden, de heldere beekjes en de diep uitgesneden dalen. Op het kilometerslange Diemelsee meer kunt u prima zeilen en varen terwijl landrotten in de omgeving kunnen mountainbiken, fietsen en wandelen. In Diemelsee zelf zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden en restaurants.omgeving