× Sluit menu
Home > Woningaanbod > Vrijstaand huisje...

Vrijstaand huisje met karakter nabij Bad Berleburg

Dit karateristieke woonhuis staat in het dorpje Alertshausen nabij Bad Berleburg. Het is een leuk dorp met vakwerkhuizen en een kabbelend beekje, wat ook langs de erfgrens van het huis loopt (gedeeltelijk eigendom).

Beschrijving
Vanaf de weg rijdt u de brug over naar het huis. De brug wordt gedeeld met de buren en is voor 2/5 deel eigendom. De buren hebben recht van overpad om bij hun huis te komen en zorgen in de winter ook dat dit deel van de tuin sneeuwvrij geruimd wordt. Voor het huis is een klein stukje gras met buxusboompjes afgezet, wat het huis een sfeervolle uitstraling geeft. U komt het huis binnen via de hal en heeft gelijk links de badkamer met toilet, bad met douche in het bad. De huidige eigenaren hebben de ruimte optimaal weten te benutten, door kastruimte te creëren in klein hoekjes boven de deur en het bad. Het geheel is afgewerkt met hout, waardoor het een leuke uitstraling heeft.

In de hal is ook de toegang tot de "ouderwetse" keuken, waar nog gekookt wordt op de houtkachel, die meteen de hele ruimte van een aangename temperatuur voorziet. Het warme water wordt verzorgd door een "durchlaufhitzer". De woonkamer is met mooie plavuizen bekleed en straalt mede door de warme kleuren veel gezelligheid uit. De grote bank en de houtkachel maken het een heerlijke plek om volledig tot rust te komen. Vanuit de woonkamer komt u op het overdekte terras, waar een grote houten tafel met bijbehorende banken staat en 2 comfortabele houten ligstoelen. In principe eindigt het "eigen" grondstuk direct na het terras, maar de huidige eigenaren huren nog eens 750 m² grond bij, waardoor er een grote gezellige omheinde tuin ontstaan is. De buurman vanwie de grond is, wil deze overeenkomst graag voortzetten met de nieuwe eigenaar en de kosten voor het bijgehuurde stuk grond bedragen € 100,- per jaar.

Vanuit de woonkamer komt u in de ruime slaapkamer, in totaal zijn er 2 slaapkamers op de begane grond en is er nog een 3e slaapkamer op zolder gemaakt. De zolder heeft een stahoogte van ca. 1.70 m., maar voor een slaapkamer met prachtig uitzicht is het een prima oplossing. De zolder is momenteel nog niet geheel geïsoleerd, maar een deel van het isolatiemateriaal is al wel voorradig.

Het huis beschikt ook over een garage, waar momenteel veel hobby spullen bewaard worden, maar waar ook prima een auto in kan staan. En als bijzonder aantrekkingspunt heeft dit huis ook een eigen "boomhut". Hij staat officieel op het bijgehuurde stuk grond van de buurman, maar de hut is gebouwd door de huidige eigenaar van het huis. Een bijzonder plekje boven het beekje voor een moment van absolute rust! Of een leuke plek voor de kinderen om te spelen.

Omgeving
Bad Berleburg is niet ver en heeft een leuk centrum en prachtig kasteel om te bezoeken. Verder is de natuur ook hier bijzonder mooi en rijdt u in een half uur naar Winterberg. Skiën kan al dichterbij, maar is wel voor de absolute beginner.

Bijzonderheden
Een leuk karakteristiek huis met sfeervolle uitstraling. Er zijn nog wat details die afgewerkt moeten worden, maar het is een huis waar u verliefd op wordt!

Energie ausweis

338 kWh/(m²·a)
Energieverbruik
 • 0
 • 25
 • 50
 • 75
 • 100
 • 125
 • 150
 • 175
 • 200
 • 225
 • >250
256 kWh/(m²·a)
Primaire energievraag
56
H
Vrijstaand huisje met karakter nabij Bad Berleburg 1
Referentie nummer: 12178
Soort object: Bestaande bouw
Type woning: Woonhuis
Bouwjaar 1950
 
Woonoppervlakte 73 m2
Ligging: Bad Berleburg-Alertshausen
Plaats van object: Bad Berleburg, Wemlighausen
Perceel oppervlakte: 481 m2
Soort perceel: Eigendom
Soort glas: Dubbel glas
Soort verwarming: Elektriciteit
Uitzicht: Ja
Op bergen: Ja
Kamers 4
Slaapkamers: 3
Badkamers: 1
Keuken inclusief: Ja
Inventaris: Ja
Aantal verdiepingen: 2
Kozijnen: Kunststof
Verwarming: Per kamer
Houtkachel: Ja
Water voorziening: Bron
Staat van het object: Voldoende
Parkeerplaats: Ja
Garage: Ja
Tuin: Noord
Berging/ Schuur: Ja
Prijs € 0,-
Kosten koper: 9%
 
Afstand tot dorp: <1km
Afstand tot treinstation: >5 km
Afstand tot bushalte: 1-2 km
Afstand tot vliegveld: >25km
Afstand tot zee: >25km
Afstand tot meer: <10km
Afstand tot skipiste: <5km
Afstand tot golfbaan: <10km

Vrijstaand huisje met karakter nabij Bad Berleburg 1 Vrijstaand huisje met karakter nabij Bad Berleburg 2 Vrijstaand huisje met karakter nabij Bad Berleburg 3

omgeving